Diyarbakır’da düzenlenen özel bir sushi workshop etkinliğinde, Güneydoğu ile Uzakdoğu mutfağı birebir sofrada buluştu. Kentin öncü bayanları ve muhtarlarının iştirakiyle gerçekleştirilen aktiflikte, hem sushi imali öğrenildi, hem de tatma fırsatı oluştu.
Etkinlikte, iştirakçiler kendi elleriyle hazırladıkları sushileri tadarken keyifli anlar yaşadı. Birinci defa sushi deneyen birçok iştirakçi, lezzeti kendi damak zevklerine farklı bulsa da, bu tecrübenin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu tabir etti.
Organizatörler, bu çeşit kültürel ve gastronomik aktifliklerin hem farklı mutfak kültürlerini tanıtmak hem de bayanların toplumsal hayatına renk katmak maksadıyla devam edeceğini belirtti. Ayrıyeten bayanlar Güneydoğu yöresine has beyaz tülbent taktı.
Şef Esra Türk, sushi workshop aktifliği yapmak istediğini ve bu aktifliği de Diyarbakır’ın öncü bayanları, muhtarlarla birlikte gerçekleştirmek istediğini aktardı. Türk, “Güneydoğu mutfağı ve Uzakdoğu mutfağını birlikte sentezleyerek, buradaki bayanlarımıza da denetmek ve tıpkı vakitte birlikte yapıp tatmak istedik. Hoş de oldu, eğlendik. Tadını da beğendiler. Bizim damak zevkimize biraz uygun olmayan bir tat fakat denenmeyecek bir şey de değil. Birçoğu da zati denememişti. Onlar için de bir tecrübe, deneyim oldu. Bu formda hoş bir aktiflik oldu” dedi.
Bağlar ilçesi Körhat Mahalle muhtarı Dilek Dere, aktifliğin çok hoş geçtiğini tabir etti. Dere, “Uzakdoğu mutfağı, hiç bilmediğim bir mutfaktı ve birinci kere denedim. Bence de çok lezzetliydi. Elimize sıhhat diyelim. Şeflerimize ve işletme müdürümüze de teşekkür ediyorum” halinde konuştu.
Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi muhtarı Dilek Demir ise, çok hoş bir aktifliğe katıldıklarını söyledi. Demir, “Uzakdoğu kültürünü, bizim Güneydoğu mutfağımızla birleştirdik. Yöresel tülbentlerimizle birlikte eşlik ettik, sushi yaptık. Tadı pek de kötü değildi. Umarım sushi hep bu türlü kültürümüze dahil olur ve bizim yemeklerimizin ortasına girer. Çok beğendik, nitekim çok güzeldi” sözlerini kullandı. – DİYARBAKIR